Український кріобанк підтвердив міжнародну акредитацію ISO 2009:2015

Асоціація кріобанків пуповинної крові, інших клітин і тканин людини є єдиним в країні професійним об’єднанням ліцензованих біобанків і докладає всіх зусиль для розвитку сектора якісних послуг у галузі кріоконсервування біоматеріалу в Україні.

Одним із найважливіших показників надання кріобанком послуг належної якості є сертифікація Міжнародними акредитаційними комітетами, перш за все Міжнародною організацією з сертифікації (International Standartisation Organisation (ISO)

ISO створена в 1947 році з метою уніфікації стандартів, розроблених різними країнами світу, для безперешкодного обміну продукцією між державами. Міжнародні стандарти ISO гарантують, що продукція або послуги сертифікованого підприємства – безпечні, надійні і хорошої якості.

У 2014 р. Інститут клітинної терапії, співзасновник і активний член Асоціації кріобанків, став першим в Україні банком пуповинної крові, який отримав високий міжнародний сертифікат якості ISO 2009:2008, і по сьогоднішній день залишається єдиним кріобанком країни, чия система управління якістю відповідає стандарту ISO 2009:2015.

Умова отримання престижного міжнародного сертифікату якості ISO 2009: 2015 – успішне проходження зовнішніх наглядових аудитів. І в 2019 році Інститут клітинної терапії в черговий раз підтвердив відповідність системи управління якістю вимогам ISO 2009:2015.

Наявність в країні кріобанку пуповинної крові, інших тканин і клітин людини, сертифікованого ISO, не тільки гарантує клієнтам отримання послуг кріоконсервування біоматеріалу найвищої якості, але і є важливим показником цивілізованого розвитку біобанкінгу в Україні.

 

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.